a Музеј позоришне уметности Србије
Институција од националног значаја
Aктуелно Збирке Архива Публикације Контакт a Ћир a Lat
Театрослов
Историја српског позоришта
online
Донатори
 

Једноставна претрага
Унос података у базу је још увек у току. Могуће је да Музеј позоришне уметности Србије располаже већим бројем информација од оних које су доступне on line.  По потреби, обратите се нашим кустосима.
Област претраге:
Име:
 
 
 
 
 
Обавештење о условима коришћења базе података

 
Добродошли у дигиталну базу података Музеја позоришне уметности Србије. Театрографски подаци још увек нису у потпуности унети у дигиталну базу, а музејске збирке у процесу дигитализације и за сада је овим путем доступан тек један мањи део грађе којом располажемо.
Молимо Вас да нам се за потпуније податке и доступност грађе обратите директно.

Документи на веб сајту су умањених димензија и квалитета и служе искључиво за приказивање и преглед базе. Сви материјали су доступни у високој графичкој, видео и аудио резолуцији и већина се може добити на захтев упућен на адресу dmpus@mpus.org.rs са описом потраживања и сврхом коришћења.

Молимо Вас да пре приступа бази прочитате услове коришћења и кликнете на "прихватам".

Општи услови
Дигиталне колекције Музеја позоришне уметности Србије су изграђене у складу са принципима отвореног приступа знању и информацијама. Дигитализована грађа представља јавно национално добро. Документа из дигиталних колекција могу бесплатно користити физичка и правна лица искључиво у информативне, образовне, научне и истраживачке сврхе.
За комерцијално, излагачко или друго јавно коришћење предмета и докумената потребно је обратити се Музеју ради одобрења и договора око услова коришћења.
Забрањена је неовлашћена дистрибуција, репродукција, продаја, изнајмљивање као и измена дела тј. целокупног документа или предмета из збирке Музеја позоришне уметности, са или без остваривања материјалне користи.

Ауторска права
При објављивању материјала из збирке Музеја позоришне уметности Србије, делимичног или интегралног, обавезно је навести клаузулу "Збирка Музеја позоришне уметности Србије", као и додатне клаузуле уколико је реч о материјалу са посебним ауторским правима, о чему се можете бавестити у директном контакту с надлежним кустосима.
Уколико сматрате да су на овим страницама или у другим медијима или публикацијама повређена Ваша ауторска права, молимо Вас да нам се обратите на адресу dmpus@mpus.org.rs са описом неправилности, навођењем материјала на који се то ондоси, као и са Вашим контактима.

Тачност података
У случају да у бази података или дигиталним збиркама уочите податке за које сматрате да су нетачни или непотпуни, молимо Вас да исправку или допуну пошаљете на адресу dmpus@mpus.org.rs. У мејлу је обавезно навести извор на који се позивате, име и презиме, број телефона и e-mail адресу, како бисмо могли да Вас контактирамо.
ХВАЛА НА ПОСЕТИ!